De duurzame kracht van een geïnspireerd idee

Het doel van onze klanten staat centraal; het realiseren van een waardevol en waardevast gebouw.
Aan zo’n duurzaam gebouw gaat een weerbaar ontwerp vooraf, dat verzorgen wij. Gedurende het proces van tekenen, vergunnen en uitvoeren, laten we steeds meer waardes samenkomen.
De kern van onze aanpak is het vinden van verbinding met de plek (anchoring), het bedenken van een helder, eenvoudig concept (parti) en het leggen van de koppeling tussen beleving en gebruik (poetical use).
Dat alles onder het motto:
Beperkingen zien als kansen en kansen benutten waar ze zich voordoen.

Is getekend, Erik Heijnen

 

Op de LinkedIn pagina van Erik Heijnen zie je actuele ontwikkelingen binnen ons bedrijf, onze projecten en ons netwerk. Ook vind je er referenties die klanten over ons hebben geschreven.

We shape our buildings, afterwards our buildings shape us

In onze visie zit er belangrijke kern van waarde in deze uitspraak van Winston Churchill. Hoe vertalen we die uitspraak naar ons dagelijkse werk?
Wij beantwoorden huisvestingsvragen met getekende antwoorden! Zo winnen we naast het hoofd ook het hart. Met de eerste schetsen start de reis, het idee krijgt vorm en komt tot leven. De bouwkundige uitwerking is daarna bijzonder belangrijk om tot een duurzaam bruikbaar gebouw te komen.
Een ontwerptraject bestaat in hoofdzaak uit de volgende drie stappen.

Wat wordt het plan?

De vraagstelling van de klant is altijd ons vertrekpunt voor een project.
We verzamelen informatie over de locatie en analyseren de plek. Zo krijgen we gevoel bij de aard en omvang van het plan. Dan starten we met het maken van schetsen en ontstaan de ideeën die de basis leggen voor het uiteindelijke resultaat.
Proberen, schetsen (=denken met je handen), overleggen, verbeteren, uitzoeken, aanvullen, wegstrepen… Al werkend wordt het programma van eisen aangescherpt. Zo komen we tot een ontwerp, een ontwerp dat inspireert en vertrouwen geeft.

Dus dit is het ontwerp!

Als de contouren van het plan vastliggen, is het van belang om zakelijk en efficiënt de uitwerking op te pakken. Het ontwerp wordt verfijnd en we starten met de bouwtechnische engineering. Het digitale 3D-model (BIM) vormt vanaf nu de ruggengraat van het plan. Alle noodzakelijke technische informatie wordt in het model opgenomen, waarbij ook andere bouwpartners in dit model werken. Zo houden we grip op het project; ontwerp, planning en budget worden bewaakt. In elke volgende planfase krijgt het project verder vorm en geven we samen met de klant sturing aan zowel het gebouw als het proces.

En zo gaan we het maken!

Belangrijke momenten tijdens de bouwvoorbereiding zijn de aanvraag Omgevingsvergunning, de prijsvorming en de uitvoering. Het succes van een plan hangt in grote mate af van de kwaliteit van de bouwkundige tekeningen en adviezen. Wij zorgen hiervoor en dat geeft rust en vertrouwen.
Vanaf het ontwerp, via de bouwvoorbereiding en de uitvoering, uiteindelijk naar het gewenste eindresultaat; een duurzaam passend en verrassend gebouw!

Samenwerken

Dat is de manier waarop Comzone Architect elke dag werkt aan haar projecten. Onze kennis én ons netwerk groeit met elke samenwerking, waardoor we onszelf blijven verbeteren.
De meest intensieve samenwerking hebben we met onze kantoorgenoten van UP! Tekenstudio. We sparren daarnaast regelmatig met onze collega’s van Architectenbureau WagterKrijger in Tiel.