Project Description

< ALLE PROJECTEN
VERNIEUWING ENTREE FIORETTI COLLEGE

De bestaande leerlingenentree van het Fioretti College is gelegen in het oude gebouwdeel en zit enigszins verstopt achter de nieuwbouw en de aula. Bovendien bereik je de ingang over een rommelig schoolplein met een fietsenstalling en opslag. Het ontwerp voorziet in het ontrommelen van het schoolplein door een deel af te schermen met een begroeid hek, waardoor opslag mogelijk blijft maar aan het zicht wordt onttrokken. De fietsenstalling wordt verplaatst, waardoor de entree direct te zien en te benaderen is; de loop-as en de zicht-as worden samengevoegd. Het toevoegen van een luifel boven de entree en voor de aulagevel is een functioneel element (droge zone) dat bovendien rust brengt in het beeld. In materiaal- en kleurgebruik sluiten we aan op bestaande elementen in zowel de nieuw- als de oudbouw. Tegenover de entree maken we aan de straatzijde een abri. Deze is gelegen voor de voorgevelrooilijn, waardoor de leerlingentree zichtbaar wordt vanaf de horderd meter verderop gelegen hoofdentree. Binnen het budget zijn we in staat om een optimaal resultaat te bereiken, passend bij het motto van de school; praktisch en persoonlijk.

leerlingenentree Fioretti College
ontwerp 2016
Veghel
i.o.v. Fioretti College

VERNIEUWING ENTREE FIORETTI COLLEGE

De bestaande leerlingenentree van het Fioretti College is gelegen in het oude gebouwdeel en zit enigszins verstopt achter de nieuwbouw en de aula. Bovendien bereik je de ingang over een rommelig schoolplein met een fietsenstalling en opslag. Het ontwerp voorziet in het ontrommelen van het schoolplein door een deel af te schermen met een begroeid hek, waardoor opslag mogelijk blijft maar aan het zicht wordt onttrokken. De fietsenstalling wordt verplaatst, waardoor de entree direct te zien en te benaderen is; de loop-as en de zicht-as worden samengevoegd. Het toevoegen van een luifel boven de entree en voor de aulagevel is een functioneel element (droge zone) dat bovendien rust brengt in het beeld. In materiaal- en kleurgebruik sluiten we aan op bestaande elementen in zowel de nieuw- als de oudbouw. Tegenover de entree maken we aan de straatzijde een abri. Deze is gelegen voor de voorgevelrooilijn, waardoor de leerlingentree zichtbaar wordt vanaf de horderd meter verderop gelegen hoofdentree. Binnen het budget zijn we in staat om een optimaal resultaat te bereiken, passend bij het motto van de school; praktisch en persoonlijk.

leerlingenentree Fioretti College
ontwerp 2016
Veghel
i.o.v. Fioretti College

< ALLE PROJECTEN
ANDERE PROJECTEN: